Asiakastarina: Sabik Marine (SPX)

Sabik Marine tekee merenkulkuun liittyviä tuotteita, kuten poijuvaloja, lyhtyjä, majakoita ja oikeastaan “kaikkea mikä vilkkuu Suomen rajalla”. Yritys työllistää yli 30 henkeä ja toimii seitsemässä eri maassa. Suomessa toiminta on keskittynyt pääosin Porvooseen, mutta toimintaa on myös Virossa, Englannissa, Yhdysvalloissa, Aasiassa ja Australiassa. Sabik Marinen liikevaihto on yli 20 miljoonaa. 

Electro-Hill Oy:n kanssa on ollut helppo kasvaa

Nordström kertoo, että Sabik ja Electro-Hill Oy tekevät yhteistyötä varsin monipuolisesti. He ostavat Electro-Hilliltä puhdasta elektroniikkaa ja osakokoonpanoa. Lisäksi on joitakin tuotteita, jotka lähtevät Electro-Hill Oy:n tehtaalta suoraan loppuasiakkaille.

Ei pelkkää alihankintaa, vaan kumppanuutta

Yhteistyö on kokonaisvaltaista ja yhteinen historia pitkä. Nordström kertookin, ettei kyse ole enää pelkästä alihankinnasta, vaan enemmänkin kumppanuudesta: Börje Nordström toimii Sabik Marinen tuotannonjohtajana ja Börjen ja Electro-Hill Oy:n yhteistyö alkoi yli 18 vuotta sitten, jo ennen kuin hän meni töihin Sabikille.

Olen ollut tyytyväinen palveluun ja siksi ollaankin tehty pitkään yhteistyötä. Yhteistyö ei ole enää pelkkää alihankintaa vaan enemmänkin partnership. Luotettava kumppani. Logistiikka toimii hyvin. Auto käy kerran viikossa ja heidän kanssaan on helppo toimia. Ennen kaikkea Electro-Hill Oy on ollut Sabikille kumppani, jonka kanssa on ollut helppo kasvaa. Kokonaisvaltainen palvelu on myös auttanut asiaa.
Heiltä saa ostaa kokonaisuuksia, eli muutakin kuin pelkkää piirilevyä. On ollut helppo kasvaa heidän kanssaan yhdessä. 

Sabik Marine on osa SPX-konsernia.

Börje Nordström
Sabik Marine / SPX
Tuotannonjohtaja
Asiakkaana yli 18 vuotta